Blue cheese-burgers med spidskål og røde løg

Blue cheese-burgers med spidskål og røde løg

Nu er det tid til en udsøgt smagsoplevelse for dem, der elsker en saftig og smagsfuld burger. Perfekt til en en sommerdag, hvor smagsløgene skal forkæles lidt ekstra.

BOLLEN

Først og fremmest skal du afskaffe dig nogle lækre burgerboller(eller bage dem selv). Hvis du vil bage dem selv, kan du følge nedenstående instruktion. Hvis du allerede har boller, så spring punktet over.

10 Brioche burgerboller

20 g gær
3,5 dl sødmælk
2 tsk salt
2 spsk sukker
650-750 g hvedemel
2 æg
150 g blødt smør
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Lun mælken og rør gær i den med salt og sukker. Tilsæt  300 g hvedemel i mælken og bland det. Tilsæt æg.
Tilsæt yderliger 300g hvedemel og ælt. Ælt smør ind i dejen lidt efter lidt. Resten af melet tilsættes og æltes godt til dejen er let klistret. Ælt dejen i ca. 8-10 min, hvorefter den hæves i 1,5 et lunt sted.

Efter hævning  deles den i 10 boller som trykkes let flade og placeres på 2 bageplader, hvor de efterhæver i en time. For at gøre dem ekstra lækre pensles de med rigeligt æg og bages ved 200 grader almindelig ovn i omkring 15 minuter.

 

Fyldet

Når du har bollerne er klar skal du have lavet alt det lækre indhold, der skal være mellem dem.

Ingredienser

4 Røde løg
2 Skefulde balsamico
1/2 Castello Creamy Blue
5 dl. Ægte mayonaise
1/2 Rødt spidskål
1 Skefuld sennep

Fremgangsmåde

Først skal blue cheese-dressingen laves. Hertil skal du smelte osten i et vandbad, hvorefter du tilføjer mayonaisen og rører den godt rundt. Hak herefter kål i små stykker og kom dem i dressingen. Sæt nu dressingen i køleskabet.

Hak løgene og steg dem i fedtstof på panden til de bliver karameliserede. Vende dem til sidst i balsamico og steg dem færdig kort. Bøfferne pensles med sennep og krydres med peber, hvorefter de steges. En tommelfingerregel er 1 minut for hver millimeter kød. Er bøffen 15 millimeter tyk, skal bøffen altså steges 7-8 minutter på hver side – i alt 15-16 minutter. Til denne burger må bøffen gerne være stor, da fyldet er begrænset.

Når bøfferne er færdige skal de inderste sider af bollerne ristes i fedtstoffet på panden. Det er vigtigt ikke at stege bollerne på alle sider, da en del af brødets charme er det bløde ydre og det sprøde indre.

Burgerens build

Nu skal burgerens bygges, og det er simpelt. Nederst har vi løgene. I midten har vi bøffen. Øverst har vi blue cheese-dressingen med kål. Altså de fem b’er.

BRØD
BLUE CHEESE-DRESSING MED KÅL
BØF
BLØDE LØG
BRØD

Færdigheder

Indsendt den

14. august 2017