Mere end blot en øl
Kriek kommer fra Belgien. Mere specifikt fra det traditionsrige bryggeri Brasserie Cantillon belliggende i det centrale Brussels.
Øllen består af 18 måneder gammel lambik blandet med med sommermodne kirsebær. Lambikken vil, på grund af frugtsukkeret, starte en ny fermentering, og trække smag og farve fra de modne kirsebær.
Detaljer om øllen
Alkohol: 5 %
Indehold: 37.5 cl
Type: Oude kriek
Glas: Champagneglas
Serverings temp: 12 – 15 grader
Hvad er lambic?
Lambic er belgisk øl, fremstillet ved spontan gæring. Øllen produceres i et meget begrænset geografisk område i nærheden af Bruxelles, da der her findes den rigtige sammensætning af mikroorganismer i luften.
I stedet for, at rendyrket gær tilsættes under brygningen, podes urten i åbne kar, hvorved luftbårne gærceller og bakterier falder ned i karrene, og gæringen starter.