Tjekkiet > København > Fjerritslev

Tidligere på ugen var Sten fra Renés Vin & Grønt i København for at hente øl til smagningen d.30 september.  Øllene kunne Sten hente på den unikke ølbar på Frederiksberg ved navn Café Svejk. På Café Svejk serveres der primært øl fra Tjekkiet, hvilket giver god mening, da den øl vi skal tale om i denne omgang kommer fra selvsamme land.

 

Om øllen og bryggeriet

Bryggeriet ligger ca 120 km stik syd fra Prag i den smukke og yderst velholdte middelalderby Trebon.

Øllet fik et godt omdømme, som i løbet af middelalderen blev endnu bedre, og omkring år 1700 flyttede bryggeriet til Rosenbergernes tøjhus, som ombyggedes af de italienske brygmestre brødrene de Maggi, wieneren Martinelli og pragerbrygmesteren Bayer.

Bryggeriet har eget malteri hvor malten til de forskellige bryg fremstilles. Man følger traditionen, så mæskning og kogning varer 12 timer, hovedgæringen varer 6-12 dage, og det unge øl fyldes herefter i bryggeriets lagertanke i kælderen, hvor det alt efter sort lagrer op til 90 dage. I slutningen af eftergæringen filtreres øllet.

Brygmesterens og laboratoriets regelmæssige kontrol gennem alle processens faser sikrer, at øllet holder kvaliteten.
Alt øl fra Bohemia Regent følger Reinheitsgebot, den gamle standard der betyder, at kun bygmalt, humle og gær må anvendes i produktionen.

Bohemia Regent har flere gange vundet priser for sin gode kvalitet.

(Denne tekst er skrevet og ejet af Café Svejk)

 

Vil du smage denne øl?

Så kom med til vores ølsmagning d.30 september.