Om øllen

En bleg, stærk, frugtbar, ale fra et af Belgiens seks officielle abbey-bryggerier(læs mere her).

Achel Blond Bier en sjælden øl, som er svær at finde, selv i Belgien. Denne smagsfulde øl er et overraskende forfriskende vidunder med 8% alkohol. Det er let filtreret men stadig uklar med gær til at skabe en såkaldt re-fermentering i flasken.

Hvad er re-fermentering?

En re-fermentering betyder at der udgives kulsyre i øllen efter den egentlige fermentering.

Indtil middelalderen forblev næsten al øl flad, det vil sige uden mærkbar kulsyre. Med fremkomsten af ​​moderne tøndefremstilling var der pludselig en genstand, der fysisk kunne holde på en kulsyreholdig væske under pres. I disse dage havde bryggerier dog kun en svag forståelse af gæring og megen lidt viden om gær. Til sidst lærte ølbryggerne, at kulsyretilførslen i den forseglede tønde kunne øges ved hjælp tilsætning af sukker, efter at hovedgæringen var afsluttet.

Kom og smag denne og 49 andre øl

Ølsmagningen "50 øl du skal smage før du dør" afholdes d.30 september 2017 Køb billet