Ferskner og nektariner

Pakket med kalium

Bananer har store mængder kalium, men to små ferskner eller nektariner har mere af det essentielle mineral end en mellemstor banan. Skindene er især rige på antioxidanter og uopløselige fibre. Ferskner er i øvrigt en sund måde at tilføje sødme til enhver kost.

Ananas

Antiinflammatorisk

Grillet, frosset, tørret eller frisk, denne søde og tropiske frugt er fyldt med bromelain, et antiinflammatorisk enzym, der har vist sig at reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde samt øge frugtbarheden.

Druer

Sundt for hjertet

Det er bevist, at druer har afværget hjertesygdomme og højt kolesterol takket være høje niveauer af antioxidanterne quercetin og resveratrol. Hver lille drue er også en stor kilde til kalium og jern, som forhindrer muskelkramper og anæmi. De lilla eller røde indeholder den højeste koncentration af sunde stoffer.

 

Kiwi

Fyldt med vitaminer

Under sin rustikke skind er en sød frugt fyldt med vitamin C og E, begge stærke antioxidanter, som beskytter mod kræft, og er sunde for dine øjne. Kiwier har lavt indhold af kalorier og højt af fiber, hvilket gør dem ideelle til vægttab. De kan vare op til fire uger, når de opbevares i køleskabet; en god snack at have liggende hele året rundt.

Mangoer

Immunitetsforstærkerne

Mangoer bliver stadig mere populære blandt ernæringseksperter på grund af deres usædvanligt høje niveauer af beta-caroten, som kroppen omdanner til vitamin A, som fremmer din knoglevækst og immunsystem. Mangoer er fyldt med mere end 50 procent af dit dagligebehov for C-vitamin, det er mere end appelsiner giver.

Æbler

Hjerne- og hjertesundt

Et mellemstort æble er fattig på kalorier (kun 80!), men tungt på quertecin, en kraftig antioxidant, som beskytter hjernecelle degeneration, som kan føre til Alzheimers sygdom. Voksne, der spiser æbler, har faktisk vist sig at være mindre tilbøjelige til at udvikle højt blodtryk. Æbler kan også sænke kolesterol og forebygge tyktarmskræft, samt fremme sunde tænder og vægttab. Glem ikke at spise huden også – den er især rig på sygdomsbekæmpende stoffer, f.esk. flavonoider, som reducerer risikoen for hjertesygdomme.